Beschermd wonen met intensieve begeleiding
Wonen in ons Driestroomhuis betekend wonen in een beschermde woonomgeving met intensieve begeleiding vanuit een familiaire context.

Deze beschermde woonvorm is er voor jongeren vanaf 14 jaar die door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen en jongvolwassenen die door hun kwetsbaarheid een tijdelijke of blijvende beschermde woonomgeving nodig hebben.

Zorg vanuit een familiaire context
Wonen in een gezinshuis,  is zorg vanuit een familiaire context, welke zich kenmerkt door een duurzame relatie, stabiliteit en intensieve ondersteuning.
In Driestroom Gezinshuis Zorg voor Zorg wonen wij, de gezinshuisouders, Susan en Onno samen met onze twee dochters Birthe (2005) en Linde (2010).

In de aanbouw van ons huis bevinden zich een 4-tal inpandige woonstudio’s. Elke studio heeft een eigen badkamer met toilet, keuken en beschikt over een ruime woon-slaapkamer.

Wij streven ernaar dat het wonen in ons gezinshuis moet voelen als “thuis” en een bijdrage moet leveren aan dagelijks geluk.

Perspectief biedende woon-zorg
De zorg die wij bieden bevindt zich op het “snijvlak” van Jeugdzorg en WMO.
Jongeren tot 18 jaar bieden wij een therapeutisch woonklimaat gericht op het opvoeden, verzorgen en behandelen van gedragsproblemen.

Jongvolwassenen vanaf 18 jaar worden vanuit een veilige, overzichtelijke beschermde woonplek ondersteunt bij het bevorderen van de zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie.

Naast beschermd wonen in ons Driestroomhuis hebben wij ook een kleinschalige woonvoorziening waar maximaal 4 jongeren beschut-geclusterd kunnen wonen en een 2-tal druppelwoning waar jongeren zelfstandig kunnen wonen met 24 uurs begeleidingsbereikbaarheid.

Midden in de samenleving
Driestroom Gezinshuis Zorg voor Zorg ligt aan de rand van het centrum van Neede, gemeente Berkelland. Neede ligt op de grens van de Twente.

Op loopafstand van het gezinshuis zijn winkels en een busstation met goede verbindingen naar Almelo, Doetinchem, Enschede, Hengelo, Lochem, Winterswijk en Zutphen.
Neede heeft een actief verenigingsleven, een diversiteit aan sportclubs en een overdekt subtropisch zwembad.

Bovendien is er een onderwijsplein, welke hoogwaardig onderwijs biedt voor leerlingen uit het beroepsonderwijs, voortgezet onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs.

Kenmerken gezinshuis

  • Beschermd wonen in een familiaire context.
  • Kleinschalig, 4 woonplekken.
  • Eigen zelfstandige woon-unit voorzien van badkamer, toilet en keuken.
  • Wonen met intensieve begeleiding en 24 uurs begeleidingsaanwezigheid.
  • Perspectief biedend woon-zorg-traject met diverse doorstroom mogelijkheden.
  • Naadloze overgang van Jeugdwet naar WMO beschermd wonen of WLZ wonen, kleine groep.