Op weg naar een zo zelfstandig mogelijk leven
Iedereen wil op een gegeven moment een eigen (t)huis.
Een woonruimte voor jezelf, ingericht zoals jij dat wil, met jouw eigen spullen, een eigen douche en toilet en een keukentje om zo te (leren) koken.
Als je nog niet genoeg vaardigheden hebt is het direct zelfstandig wonen niet vanzelfsprekend.
Ook kan het zijn dat het thuis wonen niet meer zo goed gaat maar je niet in een instelling wilt wonen.

Wat de reden ook is, het complete woonaanbod van Driestroomhuis Zorg voor Zorg is er om jou te ondersteunen naar een zo zelfstandig mogelijk leven.
Ons gefaseerde woonaanbod zorgt ervoor dat jij, in je eigen tempo, toe kunt werken naar de meest zelfstandige woonvorm passend bij je mogelijkheden.

Van Beschermd wonen naar begeleid wonen
Woon je nu nog thuis, maar wil je alvast gaan ontdekken wat meer zelfstandig wonen inhoud? Dan is onze deeltijd woontraining wellicht een mooi begin. Bij de deeltijd woontraining verblijf je maximaal 3 dagen per week in ons Driestroomhuis en leer je hoe het is om je eigen leven meer zelfstandig vorm te geven.

Wil je dagelijks ervaren hoe het is om meer zelfstandig te wonen of lukt het niet meer om thuis te wonen?
Dan kun je 24/7 komen wonen in Driestroomhuis Zorg voor Zorg.
Als je 18 jaar of ouder bent noemen we dit Bescherm Wonen. Ben je jonger dan 18 jaar dan noemen we dit Kamertraining.

Hoe we het ook noemen, wonen in Driestroomhuis Zorg voor Zorg betekent; je eigen inpandige woonstudio met eigen toilet, badkamer en keuken en met gezinshuisouders die er altijd voor je zijn.

Als je opzoek bent naar een woonvorm, met dagelijks een vast begeleidingsmoment, 24/7 begeleidingsbereikbaarheid in een kleinschalige woonvoorziening samen met anderen? dan is beschut wonen geclusterd wellicht een passende woonvorm voor jou.

Beschut Geclusterd wonen,betekent zelfstandig wonen maar niet alleen.
Voor beschut wonen hebben we een 2-tal geschakelde patiowoningen. In elke woning bevinden zich 2 appartementen, één aan de voorkant van het het en één aan de achterkant van het huis. De appartementen zijn door een patio (inpandige tuin) van elkaar gescheiden. Ieder appartement bestaat uit een; woonkamer, slaapkamer, badkamer met toilet. Daarnaast is er een gemeenschappelijke ruimte/woonkeuken waar ieder zijn eigen kookgelegenheid heeft.

Naast beschut, geclusterd wonen kun je ook nog zelfstandiger wonen met wekelijks geplande individuele ondersteuning op afspraak in combinatie met 24/7 begeleidingsbereikbaarheid.
Deze woonvorm noemen we; Beschut wonen -ambulant.
Bij beschut wonen, ambulant huur je een woning van ons en woon je dus geheel zelfstandig.

Welke woonvorm voor jou ook passend is, het gaat erom dat je op een plek woont waar jij je thuis voelt!

Kennismaken
Zoals je hebt kunnen lezen zijn wij geen “gewone” instelling. Wij zijn anders, wij bieden jou een woontraject waarin jij, in in je eigen tempo kunt leren om zo zelfstandig mogelijk te wonen.
Wij zijn trots op ons werk en willen jou graag informeren maar vooral ook laten zien welke woonvormen we hebben. Mocht je een kijkje willen nemen in één van onze woonvormen? Wij ontvangen je graag.