Beschermd wonen in familiare context
In Driestroomhuis Zorg voor Zorg wonen wij, de gezinshuisouders, Susan en Onno samen met onze twee dochters Birthe (2005) en Linde (2010).
Binnen ons huis is plek voor maximaal 4 jongeren. Wij streven ernaar dat het wonen in Driestroomshuis Zorg voor Zorg, moet voelen als “thuis” en een bijdrage moet leveren aan dagelijks geluk.
Wonen in een gezinshuis, betekent zorg vanuit een familiare context, welke zich kenmerkt door een duurzame relatie, bescherming, stabiliteit en intensieve ondersteuning.

Op jezelf maar niet alleen
In de aanbouw van ons huis bevinden zich een 4-tal inpandige woonstudio’s. Elke studio heeft een eigen badkamer met toilet, keuken en beschikt over een ruime woon-slaapkamer.

Vanuit de kracht van het dagelijkse gewone leven ondersteunen wij de jongeren op het gebied van de persoonlijke ontwikkeling en vergroten van de zelfredzaamheid met als doel; Leren om binnen je mogelijkheden zo zelfstandig mogelijk je eigen leven vorm geven.

Perspectief biedende woon-zorg
De zorg die wij bieden bevindt zich op het “snijvlak” van Jeugdzorg en WMO.
Jongeren tot 18 jaar bieden wij een therapeutisch woonklimaat gericht op het opvoeden, verzorgen en behandelen van gedragsproblemen.

Jongvolwassenen vanaf 18 jaar worden vanuit een veilige, overzichtelijke beschermde woonplek ondersteunt bij het bevorderen van de zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie.

Wat de zorgvraag en het woonperspectief ook is, het is een geruststellende gedachte dat er binnen Driestroom Gezinshuis Zorg voor Zorg altijd een passende woonvorm is.

Midden in de samenleving
Driestroom Gezinshuis Zorg voor Zorg ligt aan de rand van het centrum van Neede, gemeente Berkelland. Op loopafstand van het gezinshuis zijn winkels en een busstation met goede verbindingen naar Almelo, Doetinchem, Enschede, Hengelo, Lochem, Winterswijk en Zutphen.
Neede heeft een actief verenigingsleven, een diversiteit aan sportclubs en een overdekt subtropisch zwembad.

Bovendien is er een onderwijsplein, welke hoogwaardig onderwijs beidt voor leerlingen uit het beroepsonderwijs, voortgezet onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs.

Kenmerken gezinshuis

  • Beschermd wonen in een familiare context.
  • Kleinschalig, 4 woonplekken.
  • Ook voor behandeling met verblijf
  • Wonen met intensieve begeleiding en 24 uurs begeleidingsaanwezigheid.
  • Eigen zelfstandige woon-unit.
  • Naadloze overgang van Jeugdwet naar WMO beschermd wonen of WLZ wonen, kleine groep.
  • Fasegericht woontraject, vanuit huislijke omgeving.