De kracht van het gewone gezinsleven
In Driestroom Gezinshuis Zorg voor Zorg wonen wij, de gezinshuisouders, Susan en Onno samen met onze twee dochters Birthe (2005) en Linde (2010).

Binnen ons huis is plek voor maximaal 4 jongeren. Wij streven ernaar dat het wonen in Driestroom Gezinshuis Zorg voor Zorg, moet voelen als “thuis” en een bijdrage moet leveren aan dagelijks geluk.

Op jezelf maar niet alleen
De opzet van ons Gezinshuis is uniek in de Achterhoek, ons Gezinshuis heeft namelijk een 4-tal inpandige woon-studio’s allen voorzien van; een eigen woon-slaapkamer, badkamer, toilet en keuken.

Wonen in een gezinshuis, betekent zorg vanuit een familiare context, welke zich kenmerkt door een duurzame relatie, bescherming, stabiliteit en intensieve ondersteuning.
Vanuit de kracht van het dagelijkse gewone leven kunnen de jongeren, via een gefaseerd woontrainings-traject leren om het eigen leven meer zelfstandig vorm te gaan geven.

Perspectief biedende woon-zorg
De zorg die wij bieden bevindt zich op het “snijvlak” van Jeugdzorg en WMO.
Jongeren tot 18 jaar bieden wij een therapeutisch woonklimaat gericht op het opvoeden, verzorgen en behandelen van gedragsproblemen.

Jongvolwassenen vanaf 18 jaar worden vanuit een veilige, overzichtelijke beschermde woonplek ondersteunt bij het bevorderen van de zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie.

Wat de zorgvraag en het woonperspectief ook is, het is een geruststellende gedachte dat er binnen Driestroom Gezinshuis Zorg voor Zorg altijd een passende woonvorm is.

Midden in de samenleving
Driestroom Gezinshuis Zorg voor Zorg ligt aan de rand van het centrum van Neede, gemeente Berkelland. Op loopafstand van het gezinshuis zijn winkels en een busstation met verbindingen naar Almelo, Doetinchem, Enschede, Hengelo, Lochem, Winterswijk en Zutphen. Neede heeft een actief verenigingsleven, een diversiteit aan sportclubs en een overdekt subtropisch zwembad.

Bovendien is er een onderwijsplein, welke hoogwaardig onderwijs beidt voor leerlingen uit het beroepsonderwijs, voortgezet onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs.

Kenmerken gezinshuis

  • Beschermd wonen in een familiare context.
  • Kleinschalig, 4 woonplekken.
  • Ook voor behandeling met verblijf
  • Wonen met 24 uurs begeleidingsaanwezigheid.
  • Eigen zelfstandige woon-unit.
  • Naadloze overgang van Jeugdwet naar WMO beschermd wonen of WLZ wonen, kleine groep.
  • Fasegericht woontraject, vanuit huislijke omgeving.