Beschut wonen, ambulant
Naast beschermd wonen in ons gezinshuis met 24 uurs begeleidings aanwezigheid kun je ook meer zelfstandig wonen met 24/7 begeleidings bereikbaarheid dit heet; beschut wonen, ambulant.

Druppelwoning
Voor beschut wonen, ambulant hebben we een aantal woningen, dit noemen we een druppelwoning. Een druppelwoning is een woning die toebehoort aan het gezinshuis, het kan dan gaan om een appartement of een ééngezinswoning.  De druppelwoningen bevinden zich op maximaal 20 minuten afstand van het gezinshuis.
Bij beschut wonen, ambulant is de jongere meer dan bij het beschermd wonen in het gezinshuis, in staat om zelf sturing te geven aan het eigen leven.

Onder de “vleugels” van het Gezinshuis
Voor zowel de jongere als ouders/ verzorgers is het een geruststellende gedachte dat je ten alle tijden gebruikt kunt maken van de faciliteiten die het gezinshuis biedt en je terug kunt vallen op personen die jou kennen.

Hierbij kun je denken aan; invulling van het sociale leven, het voorkomen van vereenzaming door gezamenlijke activiteiten te ondernemen. Ook is het mogelijk om mee te eten in het gezinshuis als blijkt dat het zelfstandig koken (nog) een te grote taakbelasting is, maar ook voor een avond tv kijken, je verjaardag vieren of tijdens de feestdagen kan de jongeren terugvallen op de geborgenheid van het gezinshuis.

Kenmerken beschut wonen, ambulant

  • Wekelijks vaste begeleidingsmomenten.
  • Zelfstandig wonen met 24/7 begeleidingsbeschikbaarheid.
  • Kleinschalig en persoonlijk.
  • Jongere is zelfverantwoordelijk voor de woonkosten.
  • Mogelijkheid gebruik te maken van faciliteiten van Gezinshuis.
  • Ondersteuning op meerdere levensgebieden, gericht op mee doen.
  • Mogelijkheid om huur contract, na verloop van tijd op eigen naam te zetten (omklap constructie)
image002
image001

Begeleid Zelfstandig Wonen
Begeleid Zelfstandig wonen is de laatste fase van ons woon-zorg traject.
Als blijkt dat geheel zelfstandig wonen nog te moeilijk is, dan is het prettig om te weten dat je ondersteuning kunt krijgen bij het wonen. Dit noemen we Begeleid zelfstandig wonen.

Ook kan het zijn dat je al zelfstandig woont, maar dat dit te moeilijk is. Begeleid Zelfstandig Wonen kan dan net dat steuntje in de rug is, zijn waardoor opname in een 24 uurs setting kan worden voorkomen.

Kenmerken Begeleid Zelfstandig Wonen

  • Ambulante begeleiding in je eigen woning.
  • Levensloop gerichte ondersteuning.
  • Ondersteuning op meerdere levensgebieden, gericht op mee blijven doen.