Voor ouders

Samen bouwen aan zelfstandigheid

Opgroeien in een gezinsvervangende omgeving
Soms zijn er momenten dat thuis wonen van je kind niet meer gaat. Ook kan het zijn dat je kind zelfstandig wil gaan wonen maar nog niet genoeg vaardigheden heeft om dit vorm te geven.
Voor u als ouders een lastig vraagstuk. In een instelling is vaak sprake van wisselende begeleiding, grote leefgroepen en een beperkte bereikbaarheid.

Wonen in Driestroomhuis Zorg voor Zorg in Neede is in dit soort situaties een prima alternatief voor een instelling!
De kracht van het gewone dagelijkse gezinsleven, een beschermde en overzichtelijke woonomgeving midden in maatschappij, professionele hoogopgeleide gezinshuisouders die 24 uur per dag 7 dagen per week aanwezig zijn en een behandelcoördinator die geboden zorg stroomlijnt.

Dit alles onder de “vleugels “ van stichting Driestroom maakt het dat wij uw kind excellente begeleiding, behandeling en zorg kunnen bieden. Wist u dat er al meer dan 100 Driestroomhuizen zijn?

Zo gewoon mogelijk
Het leven in een Driestroomhuis verloopt voor gezinshuis-jongeren zoveel mogelijk als in een gewoon gezin.
We leven met elkaar in een huis, je gaat naar school, dagbesteding of werk, je bent lid van een vereniging of sportclub, je bezoekt en ontvangt vriendjes en vriendinnetjes, we vieren samen vakantie en onderhouden contacten met familie.

Zo zelfstandig mogelijk wonen
De ondersteuning is er op gericht dat ieder zich in zijn eigen tempo en binnen eigen mogelijkheden vaardigheden kan ontwikkelingen op het gebied van; wonen, persoonlijke ontwikkeling, scholing, dagbesteding en vrijetijd.
Driestroomhuis Zorg voor Zorg biedt de volgende 24 uurs woon-zorg vormen;

  • Kamertraining
  • Beschermd wonen in een inpandige studio in het gezinshuis
  • Beschut wonen in een druppelwoning in de nabijheid van het gezinshuis
  • Begeleid zelfstandig wonen

Levensloopgerichte ondersteuning
Welke woonvorm ook passend is voor uw kind, het is een geruststellende gedachte dat wij duurzame begeleiding kunnen bieden. Of het nu gaat om structurele begeleiding of incidenteel? Driestroom gezinshuisouders zijn er altijd!

Kennismaken & Aanmeldprocedure
Zoals u heeft kunnen lezen zijn wij geen “gewone” instelling. Wij zijn anders, wij bieden unieke kleinschalige gespecialiseerde zorg in een gezinsvervangende omgeving.
Wij zijn trots op ons werk en willen u als ouders graag informeren maar vooral ook laten zien en ervaren hoe en op welke manier wij een bijdrage mogen leveren aan de ontwikkeling van de jongeren die bij ons wonen. Wij willen u dan ook graag de kans bieden om eens een kijkje te komen nemen in ons Driestroomhuis. Of het nu gaat om oriënterend gesprek of een concrete vraag? Wij ontvangen u graag.