Op weg naar een zo zelfstandig mogelijk leven
Iedereen wil op een gegeven moment een eigen (t)huis.
Een woonruimte voor jezelf, ingericht zoals jij dat wil, met jouw eigen spullen, een eigen douche en toilet en een keukentje om zo te (leren) koken.

Niet voor iedereen is dit vanzelfsprekend. Het kan zijn dat je nog niet genoeg vaardigheden hebt om zelfstandig te gaan wonen. Ook kan het zijn dat het thuis wonen niet meer gaat en je niet in een instelling wilt wonen.

Wonen in Driestroomhuis Zorg voor Zorg is dan een goede oplossing.
Ons huis heeft 4-tal inpandige studio’s. Hier kun je vanuit een beschermde omgeving, welke zich kenmerkt door intensieve begeleiding met 24 uurs toezicht leren om je leven zo zelfstandig mogelijk vorm te gaan geven.
Daarnaast hebben we diverse doorstroom mogelijkheden, met 24 uurs begeleidingsbereikbaarheid.

Samen wonen, leven en leren
De inpandige studio’s zitten vast aan het woonhuis. De studio’s zijn zowel via het woonhuis als via een aparte ingang bereikbaar. Elke studio heeft een eigen separate toilet/douche ruimte en keukenblok.

Verder is er een gemeenschappelijke ruimte op de begane grond en een zitkamer op de eerste verdieping. Hier kun je bezoek ontvangen, studeren, wat drinken een spelletje spelen, televisie kijken, gamen of lekker chillen.

Doordat je in een gezinshuis woont, betekent dit dat er altijd iemand is om jou te helpen bij zaken die je nu nog moeilijk vindt. Wij, de gezinshuisouders Susan en Onno zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week aanwezig om jou te ondersteunen.
Wij kunnen je o.a. helpen bij de volgende zaken;

  • Aanleren van praktische (woon) vaardigheden.
  • Ondersteuning bij persoonlijke ontwikkeling (hoe ga je om met boosheid, Nee antwoord, of wat betekent je beperking voor je)
  • Ondersteuning bij het vinden van een passende werk/stage plek of opleiding.
  • Ondersteuning bij het vinden van een passende vrijetijdsbesteding.
  • Ondersteuning bij beheren van je financiën en/ of administratieve zaken.
  • Hulp bij het bezoeken van instanties.
  • Hulp bij het vinden of onderhouden van sociale contacten.

Kennismaken & Aanmeldprocedure
Zoals je hebt kunnen lezen, zijn wij geen “ gewone” instelling , maar zijn we anders. Mocht je willen zien, hoe wij anders zijn en of deze tussenstap naar zelfstandig wonen wat voor jou is? Neem dan contact met ons op en we plannen een vrijblijvend kennismakingsgesprek, zodat je kunt zien en ervaren wat wonen in Driestroomhuis Zorg voor Zorg betekent.