Op weg naar een zo zelfstandig mogelijk leven
Iedereen wil op een gegeven moment een eigen (t)huis.
Een woonruimte voor jezelf, ingericht zoals jij dat wil, met jouw eigen spullen, een eigen douche en toilet en een keukentje om zo te (leren) koken.

Niet voor iedereen is dit vanzelfsprekend. Het kan zijn dat je nog niet genoeg vaardigheden hebt om zelfstandig te gaan wonen. Ook kan het zijn dat het thuis wonen niet meer gaat en je niet in een instelling wilt wonen.

Het woon-zorg-traject van Driestroomhuis Zorg voor Zorg, kan dan een uitkomst zijn; een gefaseerd woontrainingstraject en diverse (24 uurs) woon-zorg woonvormen.

Zo kun je beschermd wonen in het gezinshuis.
Binnen het gezinshuis zijn er 4 inpandige studio’s voor kamertraining of beschermd wonen. Wonen in een inpandige studio in het gezinshuis betekent wonen met intensieve begeleiding en 24 uurs begeleidingsaanwezigheid.

Heb je al een beperkte mate van zelfstandigheid en heb je geen 24 uurs begeleidingsaanwezigheid nodig? Maar vind je het wel belangrijk om te wonen op een plek met leeftijdsgenoten? Dan is geclusterd wonen beschut, wellicht een passende woonvorm.

Geclusterd wonen, beschut betekent dat je met maximaal 4 jongeren onder één dak woon waarbinnen ieder zijn eigen appartement heeft.
Ieder appartement bestaat uit een; woonkamer, keuken, badkamer met toilet en een separate slaapkamer.

Zo heb je een volledig eigen woonruimte en kun je ervaren wat het meer zelfstandig wonen inhoudt.

Naast deze woonvorm kun je ook wonen in een appartement met wekelijks geplande begeleiding en 24 uurs begeleidingsbereikbaarheid. Deze woonvorm heet beschut wonen, ambulant.

Welke woonvorm voor jou ook passend is, het gaat erom dat je op een plek woont waar jij je thuis voelt en die bijdraagt aan je dagelijkse geluk.

Kennismaken & Aanmeldprocedure
Zoals je hebt kunnen lezen, zijn wij geen “ gewone” instelling , maar zijn we anders. Mocht je willen zien, hoe wij anders zijn en of deze tussenstap naar zelfstandig wonen wat voor jou is? Neem dan contact met ons op en we plannen een vrijblijvend kennismakingsgesprek, zodat je kunt zien en ervaren wat wonen in Driestroomhuis Zorg voor Zorg betekent.