Op weg naar een zo zelfstandig mogelijk leven
Iedereen wil op een gegeven moment een eigen (t)huis.
Een woonruimte voor jezelf, ingericht zoals jij dat wil, met jouw eigen spullen, een eigen douche en toilet en een keukentje om zo te (leren) koken.

Niet voor iedereen is dit vanzelfsprekend. Het kan zijn dat je nog niet genoeg vaardigheden hebt om zelfstandig te gaan wonen. Ook kan het zijn dat het thuis wonen niet meer gaat en je niet in een instelling wilt wonen.

Het woon-zorg-traject van Driestroomhuis Zorg voor Zorg, kan dan een uitkomst zijn; een gefaseerd woontrainingstraject en verschillende kleinschalige woonvormen.

Binnen het gezinshuis zijn er 4 inpandige studio’s voor kamertraining of beschermd wonen. Wonen in een inpandige studio in het gezinshuis betekent wonen met intensieve begeleiding en 24 uurs begeleidingsaanwezigheid.

Heb je al een beperkte mate van zelfstandigheid en heb je geen 24 uurs begeleidingsaanwezigheid nodig? Maar vind je het wel belangrijk om te wonen op een plek met leeftijdsgenoten? Dan kan dat in onze woonvoorziening.
Binnen de woonvoorziening heeft iedere bewoner een eigen zelfstandige woonunit, bestaande uit een; woonkamer, slaapkamer, badkamer met toilet en eigen keuken. Wonen in woonvoorziening Zorg voor Zorg betekent kleinschalig wonen voor maximaal 4 jongeren. Dagelijks is er sprake van geplande groepsgerichte begeleiding en individuele begeleiding naar behoefte in combinatie met 24 uurs begeleidingsbereikbaarheid.

Naast deze woonvorm kun je ook wonen in een appartement met wekelijks geplande begeleiding en 24 uurs begeleidingsbereikbaarheid. Deze woonvorm heet beschut wonen ambulant.

Welke woonvorm voor jou ook passend is, het gaat erom dat je op een plek woont waar jij je thuis voelt en die bijdraagt aan je dagelijkse geluk.

Kennismaken & Aanmeldprocedure
Zoals je hebt kunnen lezen, zijn wij geen “ gewone” instelling , maar zijn we anders. Mocht je willen zien, hoe wij anders zijn en of deze tussenstap naar zelfstandig wonen wat voor jou is? Neem dan contact met ons op en we plannen een vrijblijvend kennismakingsgesprek, zodat je kunt zien en ervaren wat wonen in Driestroomhuis Zorg voor Zorg betekent.