Driestroomhuis Zorg voor Zorg

Wonen in een Driestroomhuis
Er zijn vele redenen te bedenken waarom het voor een jongere niet meer mogelijk is om thuis bij zijn ouders te kunnen wonen. Wat deze reden ook is, iedere jongere heeft het recht om op te groeien in een gezinsvervangende, beschermde en perspectief biedende woonomgeving.

De kracht van het gewone gezinsleven
In Driestroomhuis Zorg voor Zorg wonen wij, de gezinshuisouders, Susan en Onno samen met onze twee dochters Birthe (2005) en Linde (2010). Binnen ons huis is plek voor maximaal 4 jongeren. Daarnaast hebben we een 4 tal plekken voor beschut wonen in een zogenaamde druppelwoning.

Een bijzonder (t)huis
Driestroomhuis Zorg voor Zorg is door zijn bijzondere opzet, uniek in de Achterhoek. Ons huis heeft namelijk een aanbouw met daarin een 4 – tal volledig ingerichte woonstudio’s. De studio’s zijn allen voorzien van een eigen separate douche/toiletruimte en keuken.
Zo kan iedere jongere vanuit een veilige overzichtelijke omgeving vanuit de kracht van het dagelijkse gewone gezinsleven leren om zijn leven meer zelfstandig vorm te gaan geven.

Het wonen in een inpandige studio is de eerste stap in ons woon-zorg traject.
Vervolgens zijn er verschillende doorstroom mogelijkheden zoals; beschut wonen-geclusterd, beschut wonen ambulant – in een zogenaamde druppelwoning of zelfstandig wonen met ambulante begeleiding.

Zo kan iedere jongere vanuit de kracht van het dagelijkse gewone gezinsleven, in eigen tempo gefaseerd toe werken naar het toekomstige zelfstandig wonen.

Midden in de samenleving
Driestroomhuis Zorg voor Zorg staat aan de rand van het centrum van Neede, gemeente Berkelland. Op loopafstand van het gezinshuis zijn winkels en een busstation met verbindingen naar Almelo, Doetinchem, Enschede, Hengelo, Lochem, Winterswijk en Zutphen.
Neede heeft een actief verenigingsleven, een diversiteit aan sportclubs en een overdekt subtropisch zwembad.
Bovendien is er een onderwijsplein, welke hoogwaardig onderwijs beidt voor leerlingen uit het beroepsonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs.

Perspectief biedende woonzorg
Gezien de leeftijdscategorie waar wij ons op richten 14 jaar en ouder begeven wij ons op het “snijvlak” jeugdzorg en WMO.
Jongeren tot 18 jaar bieden wij een therapeutisch woonklimaat gericht op het opvoeden, verzorgen en behandelen van gedragsproblemen.
Jong-volwassenen vanaf 18 jaar worden vanuit een veilige, overzichtelijke beschermde woonplek ondersteunt bij het bevorderen van de zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie.

In welke levensfase de jongere ook zit, wat het woonperspectief ook is, of het nu gaat om een kortdurend woontrainingstraject of langdurig wonen, het is een geruststellende gedachte dat er altijd een passende woonvorm is.

Het woon-zorg aanbod van ons bestaat uit de volgende vormen;

  • 24 uurs verblijfszorg met behandeling
  • Kamertraining
  • Beschermd wonen in een inpandige studio
  • Beschut wonen in een druppelwoning met 24 uurs bereikbaarheid
  • Begeleid zelfstandig wonen

Voorwaarden op zorg
Samen met de aan ons Driestroomhuis verbonden behandelcoördinator stellen we met de jongere, zijn ouders of wettelijke vertegenwoordiger een begeleidingsplan op dat passend is bij de persoonlijke vaardigheden en toekomst perspectief.

Driestroomhuizen in beeld

Driestroomhuis Zorg voor Zorg, Beschermd wonen, behandeling met verblijf en woontraining

Posted by Driestroom Gezinshuis Zorg voor Zorg on donderdag 11 juni 2015